De Sleutel Naar Een Verhoogd Metobolisme

Als je metabolisme met de tijd trager is geworden zal je blij zijn dat we dit bericht vandaag publiceren. Hopelijk heb je je toevlucht nog niet gezocht in dieet pillen of een of ander crash dieet zoals het bananen dieet ( in Japan was het bananendieet een rage!) Maar goed, dieet pillen en crash diëten zijn erg ongezond en veroorzaken meer en meer het jojo effect met als gevolg dat je metabolisme trager en trager wordt.

HOE KOMT DAT?

Dat komt omdat je metabolisme geregeld wordt door je hormonen. Hormonen zijn erg krachtig maar ook erg gevoelig.  Als je hormoon gevoelig bent is dat goed; dat zorgt ervoor dat je hormonen hun werk heel efficiënt kunnen uitoefenen.

MAAR als je je hormonen misbruikt door crash diëten te volgen of door schadelijke dieet pillen te slikken, dan zorg je er voor dat je hormonen uitgeput raken waardoor ze veel minder ontvankelijk worden. Ze worden sloom en lui waardoor ze weinig meer gedaan krijgen.

HOE KAN JE JE TRAGE METABOLISME VERSNELLEN ZODAT JE SNELLER CALORIEËN VERBRANDT?

Hier volgen drie simpele maar zeer effectieve manieren om je metabolisme wakker te schudden en je hormonen optimaal te laten werken.

  1. VOLG EEN LAAG CALORIEËN/SUIKER DIEET

Dat wil zeggen dat je de consumptie van verfijnde koolhydraten zoals brood, pasta, rijst, eigenlijke alle graanproducten, achterwege laat óf vermindert. Volle granen zijn beter dan verfijnde granen maar als het je gaat om je hormonen optimaal te laten werken om daarmee je metabolisme een boost te geven, adviseren we je om álle granen achterwege te laten of de inname daarvan te te verminderen. Dat houdt ook in dat je geen bewerkte junk food zoals chips, ijs, snoep en frisdrank moet nuttigen. Deze zijn funest voor je gezondheid.

Je kan daarvoor in de plaats groenten en fruit snacken. Zelfs van fruit zeggen we daar niet te veel van te nemen omdat fruit een hoger suiker gehalte bevat. Met groenten kan je niet de fout in gaan in elk geval. In het bijzonder donker bladgroen zoals spinazie en salade maar ook kruisbloemigen zoals broccoli, spruiten, kool, boerenkool,rucola en paksoi.

Groenten zijn zeer voedzaam en leveren anti aging, anti oxidanten en kanker bestrijdende bestanddelen. Ook optimaliseren groenten je hormonale functies waarmee je je metabolisme verhoogt. Voor degenen die niet van groenten houden; vandaag de dag bestaan er zoveel verschillende manieren waarop je je groenten kunt bereiden waardoor ook jullie kunnen genieten.

  1. EET VOLDOENDE HOOGWAARDIGE PROTEÏNEN

De meesten onder ons krijgen niet voldoende proteïnen binnen dus let er op dat je er genoeg van binnen krijgt. Als het grootste gedeelte van je dieet bestaat uit verfijnde koolhydraten weet je zeker dat het ervoor zorgt dat metabolisme trager werkt en dat maakt het kwijtraken van extra kilo’s onmogelijk en dat wil je juist wél, extra kilo’s kwijtraken.

Het binnen krijgen van genoeg proteïnen is essentieel om magere spiermassa te ontwikkelen en het zorgt er ook voor om je verzadiging niveau te verhogen waardoor je je sneller en langer verzadigd voelt. Inname van proteïnen kost het lichaam ook meer energie om te verteren waardoor je meer calorieën verbrandt. 

Denk eraan dat niet alle proteïnen van goede kwaliteit zijn. Wij adviseren om je proteïnen te halen uit bij voorkeur organische dierlijke bronnen aangezien deze de hoogste bio beschikbaarheid hebben. (daarmee bedoelen we dat je lichaam die het beste verbruikt). Proteïnen die verkregen zijn uit planten zijn minder bio beschikbaar maar als je de juiste plant proteïnen combineert, zal je daarmee ook je metabolisme ondersteunen.

Hoe dan ook, het binnen krijgen van voldoende proteïnen tezamen met een lage suikerinname, zorgen ervoor dat je hormonale functies optimaliseren en je calorieën verbrandt.

  1. KIES DE JUISTE WORKOUTS

Dit is een punt van aandacht. Een groot aantal mensen denkt dat cardio dé oplossing is als het gaat om vetverbranding maar dat is niet waar.

Wat meer effectief is (om vet te verbranden) is korte series oefeningen met een hoge intensiteit.

Door het doen van deze intensieve oefening wordt er een een metabolisch tekort veroorzaakt hetgeen ervoor zorgt dat je lichaam vet blijft verbranden tot 48 uur na je workout. Dit is zeker weten de meest effectieve (en snelste) manier om een slapend metabolisme wakker te schudden en het te versnellen waardoor je meer calorieën kunt verbranden en je taille sneller ziet afnemen.

Succes!