Raw Enzymes

Het meeste rauwe voedsel is, net als ons lichaam, erg bederfelijk. Wanneer rauw voedsel wordt blootgesteld aan temperaturen boven 116 graden, beginnen ze snel af te breken, net als ons lichaam zou doen als we koorts hadden die zo hoog was. Een van de bestanddelen van voedingsmiddelen die kunnen worden afgebroken, zijn enzymen. Enzymen helpen ons ons voedsel te verteren. Enzymen zijn echter eiwitten en ze hebben een zeer specifieke driedimensionale structuur in de ruimte. Zodra ze veel boven 118 graden worden verwarmd, kan deze structuur veranderen.

Als enzymen eenmaal zijn blootgesteld aan hitte, kunnen ze niet langer de functie leveren waarvoor ze zijn ontworpen. Gekookt voedsel draagt ​​bij aan chronische ziekten, omdat hun enzymgehalte beschadigd is en we dus onze eigen enzymen moeten maken om het voedsel te verwerken. De vertering van gekookt voedsel maakt gebruik van waardevolle metabole enzymen om uw voedsel te helpen verteren. Het verteren van gekookt voedsel vergt veel meer energie dan het verteren van rauw voedsel. Over het algemeen is rauw voedsel veel gemakkelijker verteerbaar dan dat het door het spijsverteringskanaal gaat in 1/2 tot 1/3 van de tijd die het kost voor gekookt voedsel.

Het eten van enzym-dood voedsel belast uw alvleesklier en andere organen en overwerkt deze, waardoor deze organen uiteindelijk uitgeput raken. Veel mensen beschadigen geleidelijk hun alvleesklier en verliezen geleidelijk het vermogen om hun voedsel te verteren na een leven lang verwerkte voedingsmiddelen te hebben ingenomen.

Gebrek aan spijsverteringsenzymen kan een factor zijn bij voedselallergieën. Symptomen van uitputting van spijsverteringsenzymen zijn een opgeblazen gevoel, boeren, gas, darmaandoeningen, buikkrampen, brandend maagzuur en voedselallergieën.

Spijsverteringsenzymen zijn eiwitten die speciaal zijn aangepast om voedsel af te breken tot voedingsstoffen die uw lichaam vervolgens gemakkelijk kan verteren. Het menselijk lichaam maakt zo’n 22 verschillende spijsverteringsenzymen aan. Veel meer zijn te vinden in fruit, groenten, vlees, granen en ander voedsel.

Wanneer u een maaltijd eet, gaan spijsverteringsenzymen die vrijkomen uit uw speekselklieren, maag en dunne darm onmiddellijk aan het werk om het spijsverteringsproces te versnellen. Elk enzym werkt op een specifiek type voedsel.

Bromelaïne

Afgeleid van de stengels van ananas, staat het bekend om zijn helende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit natuurlijke spijsverteringsenzym kan ook nuttig zijn als dieethulpmiddel. Ananas heeft een lange traditie als medicinale plant onder de inwoners van Zuid- en Midden-Amerika.

DGL (Deglycyrrhizinated Licorice Root)

Een natuurlijk antacidum, waarbij de glycirrhizinezuurcomponent van de wortel is verwijderd. DGL kan de afweermechanismen van ons lichaam stimuleren, wat resulteert in een verbeterde kwaliteit van het slijmvlies, een verlenging van het leven van de darmcellen en een verbeterde microcirculatie in de maag-darmwand.

Papaya

Een tropische vrucht met actieve enzymen die de spijsverterings- en metabole functies helpen verbeteren. Afgeleid van het fruit, de binnenschors en de stengels, bevatten Papaya-enzymen een hoge concentratie papaïne, een eiwitverterend enzym dat het eiwit snel in voedsel omzet.